Online Focustraject 1-op-1

Ik leer (online) ondernemers hoe ze vanuit focus op een praktische én gestructureerde manier de omzetverhogende doelen halen.

business support by wilma

In 2 maanden tijd gaan we samen aan de slag om de 4 P’s (plan, proces, planning en people) van jouw bedrijfsfundament (weer) goed neer te zetten. Je leert vanuit een jaarplan op 1 A4 concreet naar je doelen toe te werken. En hoe op een georganiseerde en gestructureerde manier de acties uit te voeren met een beheersbare planning. Tenslotte weet je precies welke processen er zijn binnen je bedrijf zodat je makkelijker taken kunt overdragen.

Herken je dit ook? Je wilt groeien met je bedrijf, maar het ontbreekt je aan focus en tijd en het lukt je niet goed om je doelen te halen?

Stop met zelf aanmodderen en neem een besluit

Bereid je bedrijf en jezelf voor op de volgende groeifase en laat je daarbij helpen door iemand die je in korte tijd echt verder brengt.

business support by wilma

Hoe fijn zou het zijn om…

Klinkt dit als muziek in je oren?

Laat mij jou dan helpen als je tijdelijke business mentor!

Set a goal that makes you want to jump out of bed in the morning

Na het Focustraject heb je het volgende

Voor wie is dit traject bedoeld?

Dit traject is waardevol voor ondernemers die:

rood kruis

 

 

Dit traject is niet voor jou geschikt als je geen tijd wilt vrijmaken om in deze twee maanden te knallen en aan de slag te gaan met de opdrachten. Vraag jezelf dan wel het volgende af: als ik het nu niet doe (met een stok achter de deur), wanneer dan wel? De tijd die je nu spendeert om je bedrijfsfundament weer op orde te brengen en inzichtelijk te maken, verdien je straks dubbel en dwars terug.

business support by wilma
business support by wilma

Hi, ik ben
Wilma

Vanuit eigen ervaring weet ik dat als het tijd is om dingen anders te gaan doen in je leven en je de signalen negeert, je uiteindelijk wel een seintje van het universum krijgt om daar niet langer mee te wachten en nu in actie te komen.

Ik kreeg mijn seintje in de zomer van 2021 toen ik in het ziekenhuis belandde. Dit voorval dwong me om met mezelf aan de slag te gaan en bepaalde patronen te doorbreken. Het was geen makkelijke periode, maar uiteindelijk heeft het me veel gebracht en ben ik er beter uitgekomen.

Mijn boodschap hiermee aan jou:
Blijf alsjeblieft niet zelf aanmodderen als het binnen je bedrijf allemaal niet zo soepel loopt en jij je drie slagen in de rondte werkt. Straks is het te laat en lig jij op apegapen en gaat je bedrijf naar de knoppen. Dus negeer de signalen niet, kom in actie en laat je helpen zodat je met je bedrijf weer een stap vooruit kunt zetten.

Hoe ik jou kan helpen
De afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt binnen marketing, communicatie, R&D, klantenservice, office-, event- en projectmanagement. Ik heb leiding gegeven aan kleine teams en ben lange tijd onderdeel geweest van een commercieel managementteam. Ook heb ik altijd nauw samengewerkt met ondernemers en directieleden, dus ik heb van dichtbij meegemaakt welke uitdagingen er voorbij komen als een bedrijf groeit en hoe hiermee om te gaan.

Deze kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik vanuit een breed perspectief goed de samenhang zie tussen de belangrijkste bedrijfspijlers en met oplossingen kom hoe je met focus op een georganiseerde en gestructureerde manier de omzetverhogende doelen haalt.

Interesse?
Laten we dan eens online kennismaken. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Wilma

Dit is wat we gaan doen en wat je krijgt

In 2 maanden tijd hebben we vijf 1-op-1 online sessies. Je hoeft geen video’s te bekijken of een dik werkboek door te spitten. In jouw persoonlijke online hub staat per onderwerp kort wat praktische uitleg en informatie. Ook staan hier de werkdocumenten en templates die door jou gebruikt gaan worden. 

Tijdens de sessies ga ik dieper in op de verschillende onderwerpen, beantwoord jouw vragen en kijken we naar de door jou ingevulde documenten. Ik kijk met je mee op inhoud en geef feedback daar waar nodig, zodat jij erna weer kan aanscherpen. Dus echt ‘leren door te doen’. Zie mij als je tijdelijke business mentor die met je meedenkt, meekijkt en uitdaagt waar nodig. Aan het einde van het traject heb je dus echt concreet iets in handen waar je jaren mee vooruit kan.

Tussen de sessies door kun je al je vragen stellen via de online omgeving.

QUICKSCAN & KENNISMAKING (sessie van 45 minuten)

Tijdens de kick-off leren we elkaar wat beter kennen. En aan de hand van een vragenformulier dat je voorafgaand van dit gesprek hebt ingevuld, bespreken we jouw verhaal en specifieke wensen en pijnpunten. Ook laat ik je zien hoe we tijdens het traject met elkaar communiceren en samenwerken in de online omgeving. En wat er van je verwacht wordt ter voorbereiding van de eerste module. 

PLAN (sessie van 1 uur)

We duiken in jouw bedrijfsstrategie, doelen en jaarplan, zodat je concreet weet waar je staat en waar je naar toe werkt. Na afloop heb je jouw bedrijf, jaarplan en korte en lange termijn doelen overzichtelijk op 1 A4 staan.

Te gebruiken tools:

PROCES & PLANNING (sessie van 1 uur)

Leer hoe je jouw processen en workflows kunt beschrijven. En hoe je korte en lange termijn doelen omzet naar een 12-weken planning en uiteindelijk een weekplanning, zodat je precies weet wanneer je welke acties moet doen.  

Ik laat je zien wat de voordelen zijn als je jouw bedrijfsvoering zoveel mogelijk vanuit 1 systeem doet. Ik werk zelf met de gratis versie van Trello (en nee, ik heb geen aandelen😊, het gaat om het principe van zo’n systeem dat je leven gewoon makkelijker maakt). Tijdens het traject werken we ook in Trello, dus dan leer je ‘on the fly’ hoe zo’n systeem voor je kan werken.

Te gebruiken tools:

PEOPLE (sessie van 1 uur)

Inventariseer welke rollen en taken er allemaal zijn binnen jouw bedrijf en leer hoe deze te beschrijven. Op die manier kun je makkelijker opschalen en werk (in de toekomst) gaan uitbesteden en overdragen.

Te gebruiken tools:

AFRONDING (sessie van 30 minuten)

Tijdens deze sessie beantwoord ik jouw laatste vragen en bespreken we of er nog behoefte is aan een paar extra 1-op-1 mentorsessies. 

Duur van het traject

2 maanden (e.e.a. afhankelijk van feestdagen en vakanties).

Investering

€ 997,- exclusief 21% BTW. 

Aanmelden

Laat me via een e-mail weten dat je interesse hebt in dit traject. Ik bel je dan graag even om te bespreken of dit traject is wat jij nu nodig hebt met je bedrijf en of we een klik hebben. Als ik denk dat ik je in deze fase niet goed kan helpen, dan zeg ik dat ook.  

Dit zeggen anderen over mij

Veelgestelde vragen

De opzet en inhoud van het traject staat vast, maar omdat het een 1-op-1 traject is en we tijdens de kick-off aan de hand van een Quickscan op jouw bedrijf ingaan, kan ik mijn begeleiding daarop aanpassen. En voordat je je definitief aanmeldt, bel ik altijd even om te zien of ik je echt kan helpen en er een klik is tussen ons.

Er is altijd ruimte voor verbetering en een frisse blik van een buitenstaander kan je weer tot nieuwe inzichten brengen. Maar voor aanmelding bel ik altijd even om te zien of ik je echt kan helpen en er een klik is tussen ons.

Nee, dan komt dit te vroeg en zijn de stappen nog niet goed te implementeren. Ik geef als advies om minimaal twee jaar een lopend bedrijf te hebben.

Je houdt tot één maand na de laatste sessie toegang tot alle content. Alle content is makkelijk te downloaden, dus doe dit gedurende het traject zodat je alle tools en templates op je eigen laptop kan zetten en dus onbeperkt toegang houdt tot alle kennis.

Ik werk met mijn klanten met de gratis versie van Trello (ook als gratis app beschikbaar). Hier staat alle informatie in jouw eigen omgeving voor jou beschikbaar en kun je makkelijk downloaden en op je eigen laptop opslaan. 

Ook is het mogelijk om via dit kanaal met elkaar te communiceren. 

Ik kies er bewust voor om op deze manier te werken zodat je al ervaring en routine krijgt met het werken met een projectmanagement tool. Ik vind namelijk dat elke ondernemer met zo’n tool zou moeten werken. Je hebt dan één plek waar al je bedrijfsinformatie staat, maar je kunt ook elk type project, workflows en het volgen van taken overzichtelijk en gestructureerd beheren. Uiteraard hoef je na afronding van het traject niet te blijven werken met Trello en kun je eventueel kiezen voor een andere tool die jij prettiger vindt werken.

De sessies vinden plaats via Teams. Hiervoor ontvang je een toegangslink. Het is niet persé nodig om het programma Teams te downloaden. Je kunt ook gewoon op de link klikken om in de online sessie te komen. 

In het Groei- en Optimalisatietraject kom ik echt in je bedrijf werken als tijdelijke rechterhand. Ik maak een Plan van Aanpak m.b.t. Plan, Proces en People en implementeer deze ook samen met de ondernemer en het eventuele team.

In het online Focustraject leer ik je hoe je jouw bedrijfsfundament m.b.t. Plan, Proces en People op orde en in kaart brengt. Ik kijk en denk met je mee en daag uit waar nodig, maar jij bent degene die het werk doet.

Gemiddeld duurt een traject 2 maanden (e.e.a. afhankelijk van feestdagen en vakanties). We plannen samen de data en tijdstippen in. 

€ 999,- exclusief 21% BTW (€ 1208,79 inclusief BTW*). 

*Als ondernemer krijg je de BTW terug tijdens je aangifte omzetbelasting aan het einde van elk kwartaal.

Dit verschilt per ondernemer en hoe ver zijn of haar bedrijf wel of niet staat. Maar ga uit van zo’n 2 tot 4 uur voorbereidingstijd per sessie. 

Dat is nou precies de reden om dit traject wel zo snel mogelijk te gaan doen, zodat je straks weer rust en ruimte hebt in je agenda én hoofd!

En ja, ik weet dat het geen sexy werk is om op te schrijven hoe een bepaald proces loopt of hoe een taak volgens jouw standaard moet worden uitgevoerd*. Maar dit is echt noodzakelijk om het fundament stevig in te richten. De tijd die je er nu insteekt, verdien je later dubbel en dwars terug. Even de tanden op elkaar dus. 

*Je hoeft niet tijdens de twee maanden van het traject alle processen uit te schrijven. Je leert hoe je dit doet, je stelt er eentje op, hier kijk ik op mee en geef feedback. Na het traject kun je dan stapsgewijs de rest gaan doen.

Dat kan ik me best voorstellen, maar bekijk het ook eens van de andere kant. Wat kost het je, zolang jouw bedrijfsfundament niet op orde is en je niet aan de juiste dingen werkt op het juiste moment. Een hoop frustraties, stress en gemiste klanten en dus omzet…

Het is persoonlijk en intrinsiek gemotiveerd waarom ik met purpose gedreven (gezondheids)ondernemers wil werken. Lees hier waarom.

Ik overweeg om deze ook aan te bieden. Mocht je hier interesse in hebben, stuur me dan even een mail, dan houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Ik heb altijd in de breedte van organisaties gewerkt en bijgedragen aan de realisatie van de doelstellingen. De afgelopen 25 jaar heb ik binnen marketing, communicatie, R&D, klantenservice en office-, event- en projectmanagement gewerkt. Ik heb leiding gegeven aan kleine teams en ben lange tijd onderdeel geweest van een commercieel managementteam. Ook heb ik altijd nauw samengewerkt met ondernemers en directieleden, dus heb van dichtbij meegemaakt wat de ups & downs zijn als een bedrijf groeit. En ik ben zelf ook ondernemer, dus die ervaring neem ik ook mee.

Uiteraard! Zie hiervoor mijn privacyverklaring.

Laat me via de mail weten dat je interesse hebt in dit traject. Ik bel je dan graag even om te ontdekken of dit traject is wat jij nu nodig hebt met je bedrijf en of we een klik hebben. Als ik denk dat ik je in deze fase niet goed kan helpen, dan zeg ik dat ook.  

Stel ze gerust door een mail te sturen naar info@businesssupportbywilma.nl

Contact opnemen

Neem via onderstaand formulier contact met mij op.

business support by wilma