Quickscan & Sparsessie

Ik geef jou als purpose gedreven ondernemer meer inzicht waar je binnen je bedrijf werkzaamheden kan structureren, optimaliseren en/of uitbesteden en welke praktische vervolgstappen je op korte termijn kunt nemen.

business-support-by-wilma-13

Ben je aan het groeien met je bedrijf, maar verloopt alles momenteel niet echt soepel?

business-support-by-wilma

Stop met rondjes draaien in je hoofd!

Ben jij er klaar voor om…

Gebruik mij dan als sparringpartner en klankbord

Heb je een specifiek organisatorisch vraagstuk en wil je daar met mij wat uitgebreider bij stil staan? Dan kun je een online sessie boeken waar we sparren over jouw pijnpunten,  wensen en mogelijke oplossingen.

Afstand nemen door een stap zijwaarts of achterwaarts te zetten kan ons helpen de juiste weg vooruit te ontdekken

Inge Geertzen

Na dit gesprek heb je

Voor wie is deze sparsessie bedoeld?

Ik heb mezelf voorgenomen om te werken met mensen die met enthousiasme en vanuit passie hun werk doen, want dat geeft mij energie en daar zit voor mij de verbinding. En dit vind ik vooral bij ondernemers die vanuit een purpose het anders willen doen; de omdenkers, vernieuwers en veranderaars…

En daarnaast ben je een ZZP’er of klein-MKB’er en bevindt je bedrijf zich in één van de twee beginfases; de pioniers- of organisatiefase. 

icoon wilma

Pioniersfase

(1-8 mensen)

In deze fase ben je vanuit je vakmanschap naar meewerkend voorman gegroeid. Je staat dicht bij je klanten en er is nog weinig geformaliseerd. Veel informatie zit in jouw hoofd. Er is veel creativiteit en energie! De aandacht gaat vooral naar strategie en positionering. Doel is het bestaansrecht van het bedrijf. 

In deze fase moet jij er naar toe dat je niet meer zelf al het werk doet inclusief het blussen van alle brandjes. Je moet voor jezelf meer rust en ruimte creëren, zodat je meer (strategisch) ‘aan’ je bedrijf gaat werken in plaats van (tactisch-operationeel) ‘in’ je bedrijf.

icoon wilma

Organisatiefase

(8-25 mensen)

Als het team groter wordt, word je meer een manager. Er moeten dingen geformaliseerd en georganiseerd worden. Informatie moet uit de hoofden van mensen en processen moeten worden vastgelegd. Dit is noodzakelijk, zodat het team weet waarom ze doen wat ze doen, voor welk resultaat ze verantwoordelijk zijn en waarop het werk wordt geëvalueerd. Ook wordt de organisatie hierdoor schaalbaar.

In deze fase moet jij niet meer alle petten op hebben, verschillende rollen vervullen en voor alles verantwoordelijk zijn. Het is tijd om zaken uit te besteden, over te dragen en los te laten. Zo kan jij je richten op het ontwikkelen van je leiderschapsvaardigheden en vanuit je ondernemerschap richten op de toekomst. Ook is het belangrijk om het team aan boord te houden door ze mee te nemen in de richting waar het bedrijf heen gaat en wat hun rol daarin is. 

Dit zeggen anderen over mij

Hi, ik ben
Wilma

Vanuit eigen ervaring weet ik dat als het tijd is om dingen anders te gaan doen in je leven en je de signalen negeert, je uiteindelijk wel een  seintje van het universum krijgt om daar niet langer mee te wachten en nu in actie te komen.

Ik kreeg mijn seintje in de zomer van 2021 toen ik in het ziekenhuis belandde. Dit voorval dwong me om met mezelf aan de slag te gaan en bepaalde patronen te doorbreken. Het was geen makkelijke periode, maar uiteindelijk heeft het me veel gebracht en ben ik er beter uitgekomen.

Mijn boodschap hiermee aan jou:
Blijf alsjeblieft niet zelf aanmodderen als het binnen je bedrijf allemaal niet zo soepel loopt en jij je drie slagen in de rondte werkt. Straks is het te laat en lig jij op apegapen en gaat je bedrijf naar de knoppen. Dus negeer de signalen niet, kom in actie en laat je helpen zodat je met je bedrijf weer een stap vooruit kunt zetten.

Hoe ik jou kan helpen
De afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt binnen marketing, communicatie, R&D, klantenservice, office-, event- en projectmanagement. Ik heb leiding gegeven aan kleine teams en ben lange tijd onderdeel geweest van een commercieel managementteam. Ook heb ik altijd nauw samengewerkt met ondernemers en directieleden, dus ik heb van dichtbij meegemaakt welke uitdagingen er voorbij komen als een bedrijf groeit en hoe hiermee om te gaan.

Deze kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik vanuit een breed perspectief goed de samenhang zie tussen de belangrijkste bedrijfspijlers en met oplossingen kom hoe je met focus op een georganiseerde en gestructureerde manier de omzetverhogende doelen haalt.

Interesse?
Laten we dan eens online kennismaken. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Wilma

business support by wilma

Veelgestelde vragen

Uiteraard ben ik geen tovenaar die in één uur tijd de ultieme oplossing heeft voor jouw probleem. Maar gun jezelf een moment om je (belemmerende) gedachten, dromen, wensen of uitdagingen te spuien tegen een collega-ondernemer die met een frisse, pragmatische blik met je meedenkt, zodat jij weer een stap vooruit kunt zetten.

Twijfel je nog? Ik geef een ‘niet tevreden, geld terug’ garantie.

Let op! Weet je nu eigenlijk al dat je grotere stappen moet én wil zetten en wil je concreet aan de slag? Dan adviseer ik je om direct mijn Groei- en Optimalisatietraject te doen.

€ 99,- ex. BTW voor één uur. 

Sommige ondernemers vinden het fijn om op twee- of vier wekelijkse  basis met mij te  sparren en te klankborden. Heb jij hier ook interesse in, neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat via het contactformulier weten dat je een Quickscan & Sparsessie wilt boeken. Ik neem dan contact met je op om een datum en tijdstip af te spreken. 

Per e-mail ontvang je dan het volgende:

  • bevestiging van de afspraak.
  • korte vragenlijst welke voorafgaand moet worden ingevuld, zodat we gericht het gesprek kunnen in gaan.
  • link naar de Teams afspraak (het is niet nodig om Teams te downloaden).
  • factuur.

Ik heb altijd in de totale breedte van organisaties gewerkt. De afgelopen 25 jaar heb ik binnen marketing, communicatie, R&D, klantenservice en project-, office- en eventmanagement gewerkt. Ik heb leiding gegeven aan kleine teams en ben lange tijd onderdeel geweest van een commercieel managementteam. Ook heb ik altijd nauw samengewerkt met ondernemers en directie, dus van dichtbij meegemaakt wat de ups & downs zijn als een bedrijf groeit. En ik ben zelf ook ondernemer, dus die ervaring neem ik ook mee.

Uiteraard! Zie hiervoor mijn privacyverklaring.

Stuur dan gerust een mail naar info@businesssupportbywilma.nl.

Contact opnemen

Neem via onderstaand formulier contact met mij op.

business support by wilma